Oracle Cloud bevordert planning en modellering bij Shell Retail

⏱️ geschatte leestijd: 2 minuten

Als ’s werelds grootste mobiliteitsretailer is de schaal van de activiteiten bij Shell Retail enorm: ze bedienen 30 miljoen klanten per dag en verwerken 11 miljard transacties per jaar via 44.000 tankstations in meer dan 75 landen. De complexiteit van dit wereldwijde bedrijfsmodel dat zowel retailers, dealers en groothandel omvat, betekent dat naast veranderende marktomstandigheden ook modellerings- en planningsprocessen cruciaal zijn.

“Ons doel was om van de spreadsheets af te geraken en alles in één tool te krijgen. We wilden ook intern kunnen benchmarken,” vertelt Mark Williams, Global Enablement Manager Retail bij Shell.

Van Excel naar standaardisatie
Shell Retail koos, een tijdje terug alweer*, voor Oracle Planning and Budgeting Cloud Service (Oracle PBCS) om een ​​oud systeem van handmatige Excel-modellen te standaardiseren en te samen te voegen. Dit zou ook benchmarking en analyse voor Shell-retailers mogelijk maken.

In samenwerking met implementatiepartner Finext waren voor Shell de flexibiliteit en robuustheid van Oracle PBCS snel duidelijk. Ze modelleerden een wereldwijd geïntegreerde planningsoplossing – met 24/7 herplanningsfunctionaliteiten voor verschillende tijdzones, culturen en juridische output.

Snellere bedrijfsplanning
Tot dusver zijn de resultaten positief. Shell Retail heeft Oracle PBCS in 17 regio’s geïmplementeerd, met een verkorting van de cyclustijd van de bedrijfsplanning tot gevolg. Dit helpt retailers om kosten te verlagen, mogelijkheden voor reducties te identificeren en volgens planning te blijven werken.

Welk advies heeft Williams voor organisaties die aan soortgelijke trajecten beginnen?: “Bedenk waar je in de loop van de tijd met het project naartoe wilt. Het project op zich is goed, maar het integreren met alle andere systemen is essentieel voor groei. Het beheren van tools en processen is belangrijk, maar het gaat allemaal om het juiste team van mensen om je daarbij te ondersteunen.”

Dit artikel verscheen eerder in het Engels op Finext.nl. 

______

* Dit betreft een deal uit Q4 in FY20